Location Didim (TUR)
Dates Construction 1960 - Ongoing

Surface 125m2
Status Project ongoing


Project team Mathilde Gudefin & Salomé Wackernagel · M S Studio

This family house on the Aegean Sea will be completely transformed into a summer home. Our concept for this 1985s home follows our studio’s guidelines: respect the existing and assimilate the context.
The existing pillar structure is preserved and reinforced, and the distribution of the spaces is reshaped while maintaining the exterior circulation: a typical Mediterranean external stair to the first floor, followed by a beautiful wooden stair leading to the rooftop. Two apartments will be organized around an inner wet core, each one on a square platform.
For the backsplash surface in the bathrooms as well as for the outdoor shower, we proposed a golden & graphical pattern creating a soft contrast with the natural tones chosen for the rest of the house and remembering the traditional « iznic » tiles.
The dimension of the new openings is punctuated by the existing structure on the backside, while large bay windows open the view to the sea on the front façade.

Architectural designer & researcher

Master of Arts in Architecture